Helgeland – i aktivitet året rundt

Helgeland ligger helt sør i Nord-Norge, og det betyr at landsdelen også er dynamisk med tanke på været. De store klimatiske variasjonene legger til rette for et bredt spekter av opplevelser som vanskelig lar seg gjøre mange andre steder. Vinteren byr på populære aktiviteter som hundesledekjøring og toppturer med randonnée. Sommeren er ideell for øyhopping med sykkel eller kajakk. I mellom ligger høsten med fotturer i natur med spektakulære farger og våren med spennende grottevandring hvor isskulpturer formet fra en kald vinter smelter til nye kunstverk når sommeren gjør sitt inntog. Våren inneholder også det særegne fenomenet ved at Lundefuglen gjør sitt inntog på samme dato hvert år: 14. april. Titusenvis av fugl gjør at himmelen svartner når de ankommer med magisk presisjon.

Ikke lett å ro seg bort

Helgelandskysten er som skapt for kajakk. Det store antallet øyer gjør at padling foregår i rolige farvann og det er aldri langt til neste havn. Store deler av sommeren er det midnattssol i Helgeland, og fastboende er vant til å være i full aktivitet selv midt på natten. Kveldspadling i det spesielle rosa lyset som oppstår sent på kvelden er en fantastisk opplevelse.

Kajakkpadling

Foto: Bjørn Magne Sund
 

RIB Safari

Øyriket på Helgeland byr på naturens egen kunst i særklasse. Unike fjellformasjoner med en spennende historie oppleves best på nært hold med RIB. I det maritime element er RIB et spennende transportmiddel som frakter deg gjennom historie og tradisjon på Kysten. Hvis du er heldig vil også en av de mange havørnene på Helgeland vise seg i all sin prakt.

Vandring over isen

Svartisen er Norges nest største isbre. Navnet Svartisen kommer fra at breis i Nordland ofte har en mørkere blåfarge enn den hvite fonnisen. Svartisen er et vakkert skue på avstand, men en vanvittig opplevelse på nært hold. Isbrevandring som en del av en konferanse, kickoff eller teambuilding vil garantert teste personlige grenser og skape minner for livet.

Brevandring
Topptur

Nå toppen

I Helgeland ligger Nord-Norges høyeste fjell, Oksskolten (1916 moh). Det er en av mange spektakulære topper å oppleve i regionen. Mangfoldet av topper er stort, og det finnes en opptur for enhver smak. Høy eller lav, vinter eller sommer, Helgeland har noe som passer om det skulle være på ski, truger eller en fottur.

Havørnsafari

Havørnen er Nord-Europas største rovfugl og den fjerde største ørnen i verden – og en han kan ha et vingespenn opp til utrolige 234 cm. På Safari kan du oppleve det majestetiske dyret i all sin prakt. Be dine kolleger eller kunder ta med seg kameraet – her får de garantert blinkskudd!

Foto: Sverre Nilsen
 

Foto: Vebjørn Karlsen
 

Helgelandskysten under overflaten

Det maritime livet på Helgeland er stort og er grunnlaget for en svært sentral næring i regionen. Og det er ikke uten grunn, det er mye napp å få når du senker kroken ned i det mørke dypet på Helgelandskysten. Det å fiske sin egen middag er både en spennende opplevelse og legger til grunn for en kortreist matopplevelse i verdensklasse.

Naturens fyrverkeri

Lyset i nord er som kjent spesielt, og da kommer vi ikke unna nordlyset. Nordlyset kommer om natten, når himmelen er mørk, og tar gjerne form som bølgende gardiner eller høye røyksøyler. Fargen er lysende grønn, ofte med et snev av rosa langs kanten, og noen ganger med en dyplilla kjerne. Lysfesten varer stort sett i et minutt eller to, og når det hele er over, sitter mange forbløffet tilbake over det de har vært vitne til. Det er størst sjanse for å oppleve fenomenet sent på høsten, samt om vinteren og tidlig vår.

Nordlys

Foto: Erlend Haarberg
 

De Syv søstre

Enten du er på tur med kollegaer eller venner, så kan du møte kjente og kjære søstre på Helgeland. De syv søstre er majestetiske på avstand – men ikke la deg lure, toppene er fullt mulig å nå. Ekte søskenkjærlighet på Nord-Norsk.

Grottevandring. I ukjent terreng

Du visste kanskje ikke at det er et stort mangfold av grotter av ulik karakter og nivå på Helgeland. Knyttet opp mot norsk fortellerhistorie kan grottene fremstå som ekstra spennende og mystiske plasser. Ved hjelp av lyssetting kan en grotte være et fantastisk sted å finne roen som en kontrast til en travel hverdag.

Grottevandring
Terrengsykling

Pedalkraft, ja takk

Sykkel er et perfekt fremkomstmiddel uansett hvilket nivå du er på. Naturen på Helgeland er ideell for sykling og byr på spektakulære opplevelser. Her er det ikke bakker som tar pusten fra deg, men synsinntrykkene. Øyhopping på sykkel anbefales, og når som helst kan du finne en lun vik og en hvit sandstrand for en avkjølende dukkert.

Tatt av vinden

Få ting er som sjøluft mens du utnytter havets vei og vindens kraft. Nærmest lydløst seiler vi langs kysten og glemmer tiden underveis. På seilbåtene må alle bidra og bedre teambuilding skal du lete lenge etter. Et lavterskeltilbud som ikke krever erfaring, men gjerne et ønske om å observere den vakreste kysten fra samme vinkel som kveldssola.

Sjøgata

Foto: Jørgen J. Jensen
 

Blinkskudd

Det er ikke bare havgapet og fjelltoppene som er yndet blant fotoentusiaster. I Sjøgata i Mosjøen finner du en samling av historiske trehus fra 1800-tallet. De fargerike husene er en fryd for kameralinsa, og butikker, kunstnere og et lokalmuseum innbyr til besøk.

Full fart nedover fjellsiden

Besøker du Helgeland på vinteren vil du se milevis med snøkledde fjell, urørte lerret som venter på at du skal sette dine spor ned langs fjellsiden. Nedkjøringen slår Alpene ned i støvlene hva gjelder utsikten; isblått hav, øyer og vakre fjelltopper som mest sannsynlig er neste på lista di.

Foto: Sigrid Haarberg
 

Foto: Marten Bril
 

Punktlig kaos

På Helgeland har et mangfoldig dyreliv, men én liten sak er vi ekstra stolte av: Lundefuglen. Med sine sorte og hvite fjær og karakteristiske oransje nebb setter den farge på fjell og svaberg og lager liv langs kysten. Lundkommardagen er 14. April og da returnerer lundefuglene til punktlig presisjon. 70 000 lundefugler får himmelsen til å koke og er et unikt skue for de mange tilskuerne som har tatt turen.

 

Sett i gang!

Drømmeturen er ikke langt unna. Gi oss din kontaktinformasjon og du hører fra oss innen kort tid. Våre verter vil sørge for at dere får en opplevelse som ikke går i glemmeboken.

 • BEDRIFT:
  Kick-off
  Konferanser
  Strategimøte
  Firmatur
  m.m.
 • GRUPPER:
  Familietur
  Guttetur
  Jentetur
  Feiringer
  m.m.
START REISEN HER