Opplev Helgeland

Helgeland ligger i det sørlige Nordland og har 85 000 innbyggere. Helgelandskysten er kjent for sine 12 000 holmer og skjær, omkranset av hvite strender og rammet inn av et fantastisk viddelandskap. Dette gjør Helgeland til kontrastenes region. Her kan du brevandre på Norges nest største isbre, padle kajakk langs en av verdens vakreste kyststriper og nyte lunsj på en kalkhvit strand, på samme dag!
Helgeland byr på seg selv for deg som vil oppleve natur på sitt mest fantastiske.

Foto: Erlend Haarberg

Himmelblå

Helgeland huser også øyriket ‘’Vega’’ som med sine 6 500 øyer er en del av UNESCO’s verdensarvliste i selskap med blant annet Machu Picchu og Great Barrier Reaf. For alle som fulgte TV-serien Himmelblå er dette et kjent sted. Å oppleve øya Ylvingen fra ”verdens vakreste TV-serie” kan være verdt turen alene.

Majestetisk naturlandskap

Høye fjelltopper, isblå sjø og et yrende dyreliv. I Helgeland kommer du tettere på naturen enn noe annet sted. Toppturer, båtturer, skogsturer og fugletitting er noe av det du kan velge i. Du trenger ikke være atlet eller karakterisere deg selv som et friluftsmenneske for å oppleve det Helgeland har å by på – alle opplegg tilpasses din form og dine ønsker.

Foto: Øyvind Flatmo

Foto: Terje Rakke

Kulinariske høydepunkt

Opplev kulinariske høydepunkter basert på lokale mattradisjoner fra havets spisskammers, og smaksrike varianter fra de dype skoger og innlandets gårdshistorie. Maten blir ikke mer kortreist enn når du fisker den selv.

Båtbyggertradisjonen

Helgeland er en svært tradisjonsrik region og båtbyggertradisjonen har stått sentralt som en del av Norgeshistorien. Nordlandsbåten er en kombinert robåt og seilbåt, og bærer i seg linjer fra vikingeskipene; noe som synliggjør båtens utvikling gjennom tusenårig tradisjon. Båtbyggerindustrien har hatt en sentral posisjon på Helgeland, og bare fra Hemnes Kommune har det gått ut i underkant av 200.000 båter siden 1850-tallet.

Foto: Terje Rakke

Foto: Erlend Haarberg

Industrihistorien

Industri var den største grunnen til sentralisering på Helgeland. På Mo Industripark kan du ta en rørende, sterk og spennende reise gjennom Industrihistorien på Helgeland. Dette er et næringsområde med 110 bedrifter og 2300 ansatte som danner Europas største resirkuleringsanlegg. Satt i en moderne kontekst er dette også en spennende plass å oppleve samtidskultur.

 

Sett i gang!

Drømmeturen er ikke langt unna. Gi oss din kontaktinformasjon og du hører fra oss innen kort tid. Våre verter vil sørge for at dere får en opplevelse som ikke går i glemmeboken.

 • BEDRIFT:
  Kick-off
  Konferanser
  Strategimøte
  Firmatur
  m.m.
 • GRUPPER:
  Familietur
  Guttetur
  Jentetur
  Feiringer
  m.m.
START REISEN HER