Som å komme hjem

Ingenting er viktigere enn et godt vertskap. Når dere kommer hjem til noen, ønsker dere å bli mottatt med åpne armer. Aller best blir det når vertskapet også gir dere de ekstra opplevelsene dere bare har drømt om.

Vi ønsker at dere skal føle dere som hjemme på Helgeland, og samtidig bli behandlet som drømmegjestene. Vi planlegger alt ned til minste detalj og gir dere inntrykk og opplevelser dere vil leve lenge på.

Det er dette vi lever av, og lever for.

Kontrastenes øyrike

Kontraster er noe av det første du vil tenke på når du opplever Helgeland. Naturen, menneskene, maten, opplevelsene og selvfølgelig været. Alt kan vise seg frem fra sin beste side, men kan også servere dramatikk og spenning. Det er også en av grunnene til at så mange velger å besøke oss.

Fra tradisjon til innovasjon.

På samme dag kan du spise nytrukket torsk med smeltet smør og nypoteter eller dykkerplukket kamskjell som tartar med brent purre, Helgelandsnori og potetlefse fra Sandmo Gårdsbakeri. Alt rett fra naturen, for det er dette som er kortreist mat.

Fra vann til land.

Du kan sprette opp på morgenkvisten og hive deg på sykkelen, deretter finne en kajakk og padle dit nesen peker. Finn frem oppdageren i deg og fyr opp eventyrlysten. Det er alltid en ny øy å oppdage, nye bukter å finne å nye bakker å vinne.

Fra saltvann i håret til is i magen.

Start dagen med en RIB Seafari, spis lunsj på stranden og fortsett med en nervepirrende brevandring. Håret rekker knapt å tørke før det reiser seg av spenning.

Fra topp til bunn.

Du kan forsvinne ned mot jordens indre og deretter klatre opp mot himmelen. Utforsk grotter som maner frem trolske bilder og deretter bestig en av utallige topper med utsikt som tar pusten fra selv det mest utholdelige (eller uutholdelige) spøkelse.

 

Eksempel: 3 dager på Helgeland

Dag 1
 • Ankomst
 • Rib til Seløy med dykking etter verdens beste kamskjell (selen holder seg unna).
 • Rib til Lovund og lunsj med så kortreise matvarer at de ikke kjenner hjemlengsel.
 • Kajakkpadling eller fugletitting i skjærgården.
 • Ribtransport til Rødøy.
 • Middag og overnatting på Rødøya med omgivelser som får deg til å glemme hvor god maten var.
Dag 2
 • Frokost i sjøluft skjerper appetitten for selv den mest morgengretne.
 • Topptur til Rødøyløva (443moh) med en av de mest spektakulære utsiktene på Helgeland.
 • Transport med Lovundskyss til Kilboghamn. Vi stikker innom Nordfjorden for å oppleve den trofaste Grindhvalen som så og si alltid kommer for å hilse på. Etterpå er det mulighet for en kalddusj i Polarsirkelfossen. Turen tar oss også forbi polarsirkelstøtta i havgapet.
 • Transport fra Kilboghamn, med lunsj på Krigsfortet i Grønsvik.
 • Grottevandring i setergrotta, med konsert i gjetegryta — tidenes mosh pit!
 • Middag ved Stenneset av lokale råvarer.
Dag 3
 • Frokost
 • Isbrevandring på Svartisen, Norges nest største isbre men du vil synes den er stor nok. Lunsj ved Svartisen med naturmat fra Helgeland.
 • Middag i Grønnfjelldalen
 • Avreise. Dessverre.

Vi kan la deg få saltvann i håret, sand mellom tærne og is i magen. Ta en RIB Seafari, spis lunsj på stranden og fortsett deretter med nervepirrende brevandring på tidenes kick off eller firmasamling.

Fra natur til manikyr.

Opplev masse terner og rorbu og deretter 5 stjerner og spa. Det er mye som kan kalles luksus. Noen ganger er det det enkle og ekte, andre ganger det å skjemme bort deg selv. Det er ikke mange steder du finner begge deler nær sagt på samme sted.

Fra hverdagsliv til villmarksliv.

Det er flest av hverdagene, også langs Helgelandskysten. Forskjellen er at hverdagen her også består av hval, tusenvis av Lundefugl og kanskje selveste havørnen. Anbefales som en helt hverdagslig ”rypetur” mens gutta er på rypejakt.

Opp og ned, ned og opp.

Kom deg opp og ned med randonnée, og så rett ned i badestampen og fyll opp et glass. Det kan være intenst, aktivt og utfordrende. Men akk så herlig når man kommer ned igjen.

Fra lek til blodig alvor.

Sport, lek og konkurranser er det ikke vanskelig å finne plass til på Helgeland. Mye moro er nevnt over, men det kan bli alvor også. Naturen er lunefull og farer lurer over alt. Vi kjenner stedene og grensene slik at tryggheten alltid går først. Noen ganger er det likevel fristende å tøye grenser. Den eneste begrensingen er hvor langt du tør å gå. Men ta det med ro, vi stopper deg hvis vi ser at strikken er i ferd med å ryke.

 

Eksempel: dagsreise på Helgeland

Det er fullt mulig å oppleve både kyst og innland også på én og samme dag når man kommer fra både Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen.

Eksempel
 • Frokost på Fru Haugans Hotell ved Vefsnfjorden
 • Kulturell vandring i Sjøgato
 • Transport med Rib ut til Tonnes for lunsj på Oscarbrygga og eventuelt kajakkpadling.
 • Transport til Hemnesberget for innføring i båtbyggertradisjon og smak av lokale matvarer
 • Middag med utsøkte råvarer ved Røssvatnet
 • Avreise.

Ta kontakt med oss og vi hjelper deg å skape drømmeturen.

Fra fartsfullt til meningsfylt.

Ski, sykkel, RIB. You name it — fort går det og moro er det. Midt opp i alt dette vil du kanskje finne en mening. Omkranset av milliarder år gammel natur og et yrende dyreliv er det lett å oppleve seg selv som liten og ubetydelig. Dvel litt ved det, men fortsett med moroa før den tar slutt. Du lever bare én gang!

Fra sittende til sitrende.

Hva kan du gjøre i Helgeland? Spørsmålet er heller hva du ikke kan gjøre. Kjenn at alle sansene fungerer på nye måter. Lukt spenningen, føl entusiasmen, smak det ukjente, hør sitringen og rop ut i glede! Den 6. sansen våkner også til liv.

Den eneste begrensningen er at det ikke finnes noen begrensninger. Vi leverer det du ønsker deg. Og litt til.

Bli inspirert til åpne sansene!

 

Sett i gang!

Drømmeturen er ikke langt unna. Gi oss din kontaktinformasjon og du hører fra oss innen kort tid. Våre verter vil sørge for at dere får en opplevelse som ikke går i glemmeboken.

 • BEDRIFT:
  Kick-off
  Konferanser
  Strategimøte
  Firmatur
  m.m.
 • GRUPPER:
  Familietur
  Guttetur
  Jentetur
  Feiringer
  m.m.
START REISEN HER